Україна

Конфісковано майно ексміністра Табачника


Конфісковано майно ексміністра Табачника

У фігуранта конфіскували все майно, яке було або прямо записано на нього, або яке він записав на свою матір.

Вищий антикорупційний суд конфіскував майно колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який підозрюється у держзраді та пособництві РФ. Про це 11 квітня повідомляє Центр протидії корупції.

У фігуранта конфіскували все майно, яке було або прямо записано на нього, або яке він записав на свою матір.

Йдеться про половину квартири на вул. Ярославів вал у Києві; 5 земельних ділянок в елітному Козині; будинок в Козині на березі Дніпра площею 672 кв.м; майже $144 тис. на рахунку в банку; право на компенсацію 40,6 млн грн; право вимоги до одного із банків на 191 тис. грн.

Дмитро Табачник обіймав посади міністра освіти та науки України (2006-2007, 2010-2012) та віцепрем’єр-міністра України з питань гуманітарної політики (2007-2010). Після подій Революції гідності виїхав за межі України та на сьогодні перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Уже під час повномасштабного вторгнення РФ він разом з представниками вищих органів влади Росії організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів.

Крім того, Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики РФ, бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій.

Нагадаємо, у березні Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції до колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Раніше,  в листопаді 2022 року СБУ повідомила Табачнику про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. У березні Табачник був заочно засуджений до 15 років тюремного ув’язнення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button