Україна

Кондитерська компанія судиться з «Рошен» за «Київський торт»

ТОВ «Белларія», яке випускає «Київський торт», має намір оскаржити рішення суду, який заборонив йому випускати торти з такою назвою. Про це 1News повідомила прес-служба компанії.

Як зазначається,  27 березня була з’явилась інформація про те, що Господарський суд м. Києва задовольнив позовні вимоги корпорації Рошен до ТОВ «Белларія» і ТОВ «Ашан» Україна Гіпермаркет».

Зокрема суд зобов’язав ТОВ «Белларія» припинити використання в господарській діяльності позначення, яке складається з словесного елемента «Київський торт» і графічних елементів у вигляді листя каштана, а також вилучити з обороту і знищити всі упаковки та етикетки для тортів, які містять такі позначення.

Повне рішення було складено судом 21 березня. Відповідно до положень ГПК України на подання апеляційної скарги надається термін в 20 календарних днів.

Представник ТОВ «Белларія» повідомив, що на сьогоднішній день процитоване рішення господарського суду міста Києва від 21 березня 2018 р не вступило в законну силу, оскільки компанія має намір оскаржувати це рішення і підготувала відповідну апеляційну скаргу.

ТОВ «Белларія» нагадує, що найменування «Київський торт» («Киевский торт») в комплексі з упаковкою для тортів, прикрашеної листям каштана, по загальнодоступної інформації було розроблено в 1960-х під час існування УРСР і використовувалося різними виробниками.

Корпорація Рошен є ініціатором низки судових справ, метою яких є заборонити іншим підприємствам кондитерської промисловості випуск тортів під назвою «Київський» («Киевский») і отримати одноосібне право на їх виробництво.

Раніше корпорація Рошен заявляла, що є власником серії торговельних марок «Київський торт», як словесних, так і комбінованих, що підтверджується низкою свідоцтв України на знаки для товарів та послуг, виданих уповноваженими державними органами. «Перша ж заявка на реєстрацію позначення «Київський торт» в Україні Київською кондитерською фабрикою імені Карла Маркса була подана ще у 1994 році. До того ж, рішенням Апеляційної палати Державної служби інтелектуальної власності України торговельна марка «Київський торт» визнана в Україні добре відомою відносно правонаступника Київської кондитерської фабрики імені Карла Маркса – ПрАТ «Київська кондитерська фабрика «Рошен»», – зазначають у корпорації.

Back to top button