Україна

Комунальні служби столиці готуються до можливих підтоплень

Столична влада не очікує на велике підтоплення у зв’язку з потеплінням та таянням снігу, однак Київ готується на випадок повені. Про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко., передає 1NEWS.

«Виходячи з прогнозів синоптиків, великого підтоплення в столиці не повинно бути. Сніг буде танути не так швидко, і через так звані «температурні гойдалки» вода в річках прибуватиме в межах норми. Можливі проблеми біля об’єктів, що знаходяться поблизу Дніпра, але їх не так багато», – розповів мер столиці.

За його словами, главам столичних районів доручено підготувати всі підрозділи для реагування на випадок повені та визначити об’єкти, що можуть постраждати.

Також доручено перевірити наявність необхідних матеріалів і техніки, яку можна буде застосувати для подолання наслідків повені.

«Підприємства «Київавтодор», «Київводоканал» та «Київський річковий порт» повинні перевірити всі каналізаційні споруди, системи дощової каналізації та насосне обладнання. КП «Плесо» – вжити заходів з розчистки та пропуску талих і ґрунтових вод малих річок», – розповів мер.

 

 

 

Back to top button