Україна

Компанія-власник медичних лабораторій звинувачує податківців у вимаганні мільярда гривень

"Сінево" звернулася до президента та уряду, бізнес-омбудсмана та посольства у Швеції з закликом захистити бізнес

Компанія “Сінево Україна”, яка є власником мережі медичних лабораторій, звинуватила податкову службу у вимаганні майже 1,1 млрд грн.

У компанії повідомили, що восени центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків провело в “Сінево Україна” планову перевірку, а потім нарахувало додаткові податки у 1,085 млрд грн і звинуватило у ненаданні документів про витрати компанії, – розповідає 1News.

У “Сінево” стверджують, що податківці мали доступ до всіх документів.

“Розмір нарахованих податкових зобов’язань у 1,1 млрд грн, що майже 50% річного обороту компанії, є абсолютно необґрунтованим та безпідставним. Ми будемо обов’язково оскаржувати результати перевірки”, – кажуть у “Сінево Україна”.

У податковій повідомили, що заперечення щодо нарахувань, яке висунула компанія, ще розглядають. І там запрошували “Сінево Україна” взяти участь у цьому процесі. Готові у відомстві провести і додаткову перевірку.

В уряді обіцяють розібратися у ситуації.

“Сінево” звернулася до президента та уряду, бізнес-омбудсмана та посольства у Швеції з закликом захистити бізнес.

У компанії нагадують, що за майже 15 років роботи в Україні інвестували понад 50 млн євро у розвиток бізнесу та лабораторного ринку, а за останні два роки “Сінево Україна” сплатила до українського бюджету понад 300 млн грн різних податків та зборів.

“Окрім того, створивши більше 2000 робочих місць та виплачуючи всі зарплати виключно офіційно, компанія перерахувала ще понад 180 млн грн податків за своїх працівників”,- наголошують у “Сінево”.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button