Україна

Комітет Верховної Ради не підтримав відставку Степанова

Подання Шмигаля про відставку Степанова підтримали семеро депутатів, ще семеро - утрималися, один виступив проти

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування не підтримав проєкт подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова і залишив це питання на розгляд парламенту.

Таке рішення комітет ухвалив за підсумками позачергового засідання, – інформує 1NEWS.

Подання Шмигаля про відставку Степанова підтримали семеро депутатів, ще семеро – утрималися, один виступив проти.

Раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що позачергове пленарне засідання Верховної Ради, яке має відбутися 18 травня о 16:00, буде присвячене кадровим питанням.

“Це позачергове засідання стосуватиметься трьох речей. Це – питання кадрові: написали заяви за власним бажанням – це пан Криклій і пан Петрашко, є подання прем’єр-міністра України, що стосується пана Степанова”, – сказав він.

Виступаючи на засіданні комітету Верховної Ради, Денис Шмигаль заявив, що головною причиною внесення ним подання про звільнення Максима Степанова є незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

“Основна причина подання, звичайно, – це незадовільні темпи вакцинації та постачання вакцин, фактично постійне перенесення темпів поставок, темпів вакцинації”, – сказав Шмигаль.

За його словами, щотижня на рівні президента відбувалися наради з цього питання, на яких глава МОЗ давав обіцянки про терміни постачання вакцин проти коронавірусу, запевняв, що препарати будуть і щеплення проводитимуться.

“Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу у розпал пандемії міністерства охорони здоров’я та міністра як менеджера”, – заявив глава уряду.

Крім того, за його словами, неможливо ігнорувати позицію парламентаріїв, які зібрали 150 голосів за розгляд парламентом питання про відставку міністра охорони здоров’я.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button