Україна

Фермери країн Європи прямують до кордону України


Фермери країн Європи прямують до кордону України

Рух вантажівок у пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ на кордоні з Польщею буде заблоковано в обидві сторони.

У неділю на кордоні України з Польщею відбудеться масштабна акція європейських фермерів. Про це повідомила Державна митна служба у суботу, 17 лютого.

“За попередньою інформацією польської сторони, через страйк місцевих фермерів у пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ буде заблоковано рух вантажних автомобілів в обох напрямках. Для цього до польсько-українського кордону прямують фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції, які мають намір взяти участь у масштабній акції протесту”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом черга на в’їзд у пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ складає 550 вантажівок, а в електронній черзі на виїзд очікує 820 транспортних засобів.

Як відомо, з 9 лютого польські феремери поновили протести на кордоні з Україною. А з 20 лютого вони заблокують всі прикордонні переходи між Польщею і Україною. Також блокада торкнеться під’їзних шляхів до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Фермери протестують проти ввезення української агропродукції і планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button