Україна

Комісія Мінкульту опечатала Братський корпус лаври


Комісія Мінкульту опечатала Братський корпус лаври

Огляд пам’ятника архітектури на Ближніх печерах виявив ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору.

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики обстежила та опечатала Братський корпус на Ближніх печерах Києво-Печерської лаври. Про це 21 квітня повідомила прес-служба відомства.

Зазначається, що комісія МКІП продовжує огляд приміщень Національного заповідника Києво-Печерська лавра.

“Сьогодні (21 квітня) відбувся огляд пам’ятника архітектури національного значення – Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус №44)”, – зазначили у міністерстві.

Наголошується, що двері корпусу виявилися зачиненими, тому в присутності в.о. гендиректора заповідника Максима Остапенка та його заступника за допомогою відповідних засобів було забезпечено доступ Комісії до зазначених приміщень.

“У корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору. Крім того, у внутрішніх приміщеннях встановлено скупчення меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковне начиння, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швейне обладнання. Ознак вжиття орендарем (представниками монастиря) протипожежних заходів не зафіксовано”, – заявили в Мінкульті.

Після завершення огляду корпус №44 було закрито та опечатано працівниками заповідника.

Нагадаємо, 12 квітня комісія Мінкульту розпочала роботу на території Києво-Печерської лаври та зафіксувала порушення. Вона вже обстежила низку приміщень на території заповідника, зокрема, вхід до галереї Ближніх печер, самої галереї та дзвіниці.

Парафіяни УПЦ МП пошкодили ролети на опечатаному Мінкультом корпусі лаври


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button