Україна

У Львівській області Омікрон підтвердили майже всі лабораторні проби – 1News


Фото з відкритих джерел

“Омікрон” підтвердили 28 лабораторних проб із 30

У Львівській області майже всі лабораторні проби на коронавірус підтвердили штам “Омікрон”. Загалом цей штам підтвердили 28 проб з 30. Про це заявила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, повідомляє “Укрінформ”.

“Зараз змінюється видовий штам вірусу. Минулого тижня ми направили до референс-лабораторії 30 зразків коронавірусу і, згідно з останньою інформацією, отримали, що в 28 виявлено Омікрон, а над двома ще працюють. Перед тим співвідношення було 70 на 30. Ми бачимо, що на Львівщині Дельта-штам витісняється штамом Омікрон”, – сказала Наталія Іванченко.

Повідомляється, що інфікування коронавірусом спричиняє ускладнення та загострення хронічних проблем. Однак в регіоні поки не фіксують різкого навантаження на ліжкову мережу, як спостерігалося, при “Дельті”. 

Слід зазначити, що минулої доби в області зафіксували 2336 нових випадків коронавірусу, з них 222 людини госпіталізували. 

1News за темою: “Омікрон” може призвести до інфаркту чи інсульту, – медик

Нагадаємо, раніше вчені британського центру ZOE COVID провели дослідження й дійшли висновку, що чхання є характерним симптомом коронавірусу у щеплених людей. Так, доктор Клер Стівс зауважив, що “чхання – це симптом, якого ми ніколи не бачили до появи вакцинації”.


Джерело

Back to top button