Україна

Комендантську годину запроваджувати Харків поки не планує – 1News


Харківська ОДА

Відповідно до законодавства, в області буде створено оперативний штаб

У Харкові та Харківській області поки не планується запровадження комендантської години. Відповідно до законодавства, в області буде створено оперативний штаб. Про це під час брифінгу повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

“Щодо комендантської години то поки її запроваджувати не будуть. Встановлюється посилений контроль в’їздів та виїздів з територій міст та області. Може обмежуватися рух відповідних транспортних засобів та запроваджуватися їх додатковий огляд”, – сказав Синєгубов. 

Планується також встановлення заборона на проведення масових заходів та мітингів. Також Синєгубов повідомив, що на території області будуть розгорнуті сили територіальної оборони. Крім того, влада має навіть плани з евакуації населення, однак, говорити про такий крок не на часі.

1News за темою: Як житиме Київ у разі запровадження надзвичайного стану: Відповідь Кличка

Нагадаємо, раніше 23 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Рада національної безпеки і оборони України пропонує парламенту запровадити надзвичайний стан по всій країні, окрім Донецької та Луганської областей.

Як він діятиме, детальніше у матеріалі за підсумками засідання РНБО.

Верховна Рада розгляне питання щодо запровадження надзвичайного стану в Україні на позачерговому засіданні. Про це заявили ЗМІ народні депутати із фракції “Слуга народу” Ольга Василевська-Смаглюк та Ростислав Тістик.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button