Україна

Командира російського фрегата Адмірал Макаров повідомили про держзраду

Командира російського фрегата Адмірал Макаров повідомили про держзраду

Фото: ГБР

Фрегатом Адмірал Макаров командує Григорій Брєєв

Корабель під командуванням дезертира здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому капітанові 2 рангу військової частини в АР Крим, який зараз командує російським фрегатом Адмірал Макаров. Про це повідомляється на сайті відомства у вівторок, 14 червня.

“У 2014 році він зрадив присязі і залишився в захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислокуватися в Миколаївську область. Вінничанин присягнув збройним силам Росії і продовжив службу в російському Чорноморському флоті. Дезертир повернувся в Україну в 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили колишнього українського військового про підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

“ДБР попереджає: відповідальність – неминуча. Усі зрадники та дезертири будуть притягнуті до відповідальності”, – наголошується у повідомленні.

За даними з відкритих джерел, зараз фрегатом Адмірал Макаров командує Григорій Брєєв, який у 2020 році отримав звання капітан 1-го рангу.

Раніше на Харківщині затримали зрадника, який здавав окупантам позиції ЗСУ за гроші. Наразі місцевому жителю загрожує до 12 років в’язниці.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button