Україна

Командир Азова розповів про вихід із Азовсталі

Командир Азова розповів про вихід із Азовсталі

Фото: Дмитрий Казацкий

Захисники Маріуполя, які залишають Азовсталь

З Азовсталі вдалося евакуювати мирних громадян та тяжкопоранених військових. Триває процес евакуації загиблих.

Командир полку Азов Денис Прокопенко у п’ятницю, 20 травня, розповів про процес виходу військових із території маріупольського заводу Азовсталь, який триває п’ятий день.

“Слава Україні! 86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво віддало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Незважаючи на важкі бої, кругову оборону та відсутність поставок ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі. Цивільних вдалося евакуювати, тяжко поранені отримали необхідну допомогу, їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на територію, підконтрольну Україні”, – розповів Прокопенко у відеозверненні.

За його словами, зараз триває процес евакуації з Азовсталі загиблих захисників.

“І сподіваюся, найближчим часом рідні та вся Україна зможе з почестями поховати своїх воїнів. Слава Україні!”, – додав він.

За даними Міноборони РФ, Азовсталь за чотири дні залишили понад 1900 людей.

Раніше в Генштабі повідомили, що гарнізон Маріуполь виконав поставлене бойове завдання, та командирам підрозділів, які перебувають на Азовсталі, віддано наказ зберегти життя особового складу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що місія з евакуації захисників Маріуполя триває, до неї залучено міжнародних посередників.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button