Україна

Колишня депутатка стала радницею голови правління НАК «Нафтогаз України»

Колишня народна депутатка, екс-радниця прем’єр-міністра Олексія Гончарука Світлана Заліщук призначена радницею голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», повідомляє 1News з посиланням на прес-службу НАК.

Зазначається, що вона координуватиме взаємодію Групи Нафтогаз з міжнародними партнерами, зокрема посадовими особами країн G7, та виконуватиме представницьку функцію високого рівня. Одним з її пріоритетів буде протидія Північному Потоку-2.

«За попередні кілька років команда Нафтогазу домоглася майже неможливого — значного відтермінування добудови Північного потоку-2. Однак до перемоги іще далеко і бій України проти російської геополітичної труби не завершено. Сьогодні ми працюємо над кількома сценаріями зупинки Північного Потоку-2. Необхідна мобілізація усіх гілок української влади та чітка й послідовна координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської труби для усієї Європи. Такими наразі я бачу пріоритети своєї роботи», — прокоментувала Світлана Заліщук своє призначення.

Прес-служба зауважує, що Заліщук має тривалий досвід роботи у сфері міжнародних відносин. Вона працювала зовнішньополітичним радником Прем’єр-міністра України та Віце-прем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції. Була народною депутаткою України VIII скликання та очолювала Підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах. Також була членом українських делегацій до ПАРЄ та Парламентського комітету Асоціації з Європейським Союзом. Закінчила Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

До управлінської команди Нафтогазу по взаємодії із стейкхолдерами також входять Мирон Василик та Роман Супрун.

Back to top button