Україна

Колишньому члену «Національного корпусу» вручили підозру за вандалізм біля Офісу Президента

Національна поліція оголосила про підозру лідеру руху «Гонор», колишньому члену «Національного корпусу» Сергію Філімонову у зв`язку з подіями, які відбулись біля Офісу Президента 20 березня. Про це він сам написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мусора вручили підозру. 296 ч4 (мається на увазі стаття, по якій вручено підозру – ред. 1News). Не захотіли чекати адвоката», – написав він.

В той же час в Національній поліції повідомили, що 23 березня слідчі столичної поліції за погодження із процесуальними керівниками (прокурорами) оголосили про підозру одному із організаторів акції біля Офісу Президента… 20 березня.

За фактом побиття вікон та малювання графіті на будівлі Офісу Президента розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Раніше підозру оголошено уродженцю Вінниччини, який під час акції побив вікна у дверях адміністративної будівлі. Мова йде про Владислава Стафійчука.

Стаття 296 частина 4  – хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Може каратися позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 20 березня біля Офісу Президента відбулась акція протесту на підтримку ув`язненого активіста Сергія Стерненка. Мітингарі розмалювали будівлю ОП численними графіті та побили вікна.

ОП оцінює збитки у 2 млн гривень.

Графіті з будівлі почали змивати 22 березня, однак виявилось, що фарба відмивається дуже складно.

Члени Кабінету Міністрів України засудили вандалізм та наругу над державними символами під час акцій протесту на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка, які відбулися 20 березня.

Back to top button