Україна

Колишнього власника Дельта Банку оголосили в розшук


Колишнього власника Дельта Банку оголосили в розшук

Миколу Лагуна обвинувачують у виведенні з банку понад $76,5 млн. Наразі він перебуває за кордоном.

Шевченківський райсуд Києва оголосив у розшук колишнього власника АТ Дельта Банк Миколу Лагуна, якого обвинувачують у виведенні з банку понад $76,5 млн. Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування вкладів.

Як відомо, Лагун наразі перебуває за кордоном.

Збитки Дельта Банку були спричинені виведенням з нього активів, зокрема, шляхом кредитування пов’язаних компаній в Україні та перерахування ними отриманих коштів за кордон за фіктивними контрактами.

“Ці дії призвели до неплатоспроможності банку у 2015 році і браку коштів для розрахунку з його кредиторами під час виведення установи з ринку”, – уточнили у Фонді гарантування вкладів.

Також у судах, на етапі підготовчих засідань, перебувають господарські позови: на 22,86 млрд грн до Лагуна як голови наглядової ради АТ Дельта Банк та топменеджменту банку, на 791,2 млн грн відповідачем у якій виступає Лагун як голова наглядової ради банку.

Раніше повідомлялося, що прокуратура направила до суду дві справи стосовно колишнього власника ПАТ Дельта Банк, підозрюваного у заволодінні чужим майном та ухиленні від сплати податків у розмірі більш як 33 млн гривень

Нагадаємо, у грудні 2019 року суд наклав арешт на активи, які належать екс-власнику Дельта Банку, за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також повідомлялося, що Лагун буде 27 тисяч років виплачувати борг перед Ощадбанком.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button