Україна

Колишнього Генпрокурора виселили з державної дачі

Колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун повідомив, що з ним в односторонньому порядку розірвали договір оренди державної дачі, яку він отримав на 49 років ще у 2002 році.   Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 14 травня, пише «Новое время».

«Якщо президент вважає, що мені там неможна жити й розірвали в односторонньому порядку зі мною договір оренди, а не користування, тому я погоджуюсь із рішенням президента, і, звичайно, я звідти з’їду», — сказав Піскун.

Він повідомив, що отримав такий договір разом з іншими високопосадовцями, як-от головою Верховного Суду і Вищого господарського суду після затвердження переліку Кабміном.

«Але ж це оренда, і я її платив, до вчорашнього дня… Я буду з’їжджати. Розпорядження принесли, що мені треба звідти вибратись, я і вибираюсь», — зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання РНБО 14 травня пообіцяв аудит держрезиденцій у Кончі-Заспі й Пущі-Водиці, де «з часів Порошенка живе низка незрозумілих людей». За словами президента, в кінці 2014 року скасували перелік категорій осіб, що мають право на пільгове проживання на держземлі. Він додав, що це легалізує перебування там колишніх суддів, прокурорів, правоохоронців і митників.

Зеленський згадав прізвища екс-генпрокурора Святослава Піскуна, міністрів часів екс-президента Віктора Януковича — Дмитра Табачника та Раїси Богатирьової й директора департаменту корпорації Богдан Олександра Ільїна.

Додамо, що у 2020 році В’ячеслав Піскун працював заступником Генпрокурора Ірини Венедіктової. На посаді він пропрацював всього місяць.

В той же час, у липні 2020-го Володимир Зеленський з сім’єю переїхав до державної резиденції Конча-Заспа після продажу будинку в селі Іванковичі Київської області. В Офісі президента тоді заявили, що це «тимчасово». Зеленський розповів, що використовує резиденцію тільки як готель і планує придбати будинок для своєї родини.

Back to top button