Україна

Колишній заступник міністра економіки став чинним заступником голови Нацбанку

Сергій Ніколайчук із 2004 до 2019 року уже працював у Нацбанку України, де пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу

Заступником голови Нацбанку призначили екс-заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергія Ніколайчука.

Про це повідомляє 1NEWS.

Як зазначається, кандидатуру для призначення на цю посаду подав голова Національного банку Кирило Шевченко.

«Він зробив значний внесок у впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні, розроблення системи ухвалення рішень із монетарної політики на основі правил, а також розбудову науково-дослідницької функції в центробанку», — розповів Шевченко.

Сергій Ніколайчук із 2004 до 2019 року працював у Нацбанку України, де пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу.

З вересня 2019 до квітня 2020 року обіймав посаду заступника міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, де відповідав за аналітичну підтримку рішень з економічної політики, макроекономічний прогноз та залучення інвестицій в країну.

Є викладачем Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Має низку досліджень із питань монетарної політики, макроекономічного розвитку та моделювання та відповідних публікацій у фахових виданнях.

Джерело: Нацбанк

Back to top button