Україна

Колишній українській спортсменці Давидко оголосили підозру за поміч ворогу


Колишній українській спортсменці Давидко оголосили підозру за поміч ворогу

Підозрювана виступала в пропагандистських медіа з підтримкою “СВО” і займається зборами для російських окупантів.

Колишній українській спортсменці, чемпіонці світу з сумо Ользі Давидко, що допомагає армії окупанта повідомила про підозру прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Про це прокуратура повідомила на своїй Facebook-сторінці в п’ятницю, 17 листопада.

“Прокуратура автономії повідомила про підозру колишній українській спортсменці з окупованого Криму. Її дії кваліфіковано як пособництво державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Підозрювана – колишня українська спортсменка, багаторазова чемпіонка Європи та світу, яка з 2016 року виступала у складі збірної РФ, однак після заборони спортсменам з країни-агресора брати участь у міжнародних змаганнях “поставила свою кар’єру на паузу”.

За інформацією прокуратури, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну вона організувала “волонтерський рух” в окупованому Криму та почала допомагати ворогу.

Жінка неодноразово виступала в пропагандистських медіа з підтримкою так званої “СВО” та регулярно публікувала дописи в соцмережах про збори й заклики допомогти окупантам.

“Такі дії підозрюваної спрямовані на допомогу державі-окупанту з метою завдання шкоди Україні шляхом передачі матеріальних ресурсів ворогу та його збройним формуванням.

У повідомленні не зазначено імені підозрюваної спортсменки, проте з огляду на заблюрене фото стає зрозуміло що мова про чемпіонку світу із сумо у важкій вазі Ольгу Давидко. 

Як ми вже писали раніше, СБУ оголосила про підозру Василю Бубці про співпрацю з окупантами “ДНР”. Мова про брата олімпійського чемпіона Сергія Бубки.

Додамо, що 13 листопада Дубинському оголосили підозру в держзраді. За даними слідства, він мав позивний “Буратіно” та входив до складу злочинної організації, сформованої Головним управлінням Генштабу (ГУР) ЗС Росії. Члени групи мають розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати нашу державу на міжнародній арені. Вранці у понеділок ЗМІ повідомляли про обшуки у Дубинського.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button