Україна

Колишній регіонал став тимчасовим міністром освіти

Кабінет міністрів призначив Сергія Шкарлета тимчасово виконуючим обов’язки міністра освіти і науки. Відповідне рішення одноголосно було прийняте на засіданні Кабінету міністрів, яке оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«У нас відбувається призначення заступника міністра освіти і науки України та покладання виконання обов’язків на Сергія Шкарлета. Спасибі Любомирі Мандзій за тягар, який вона несла з честю і гідністю», – сказав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що кандидатуру Шкарлета на посаду міністра мали внести на розгляд Верховної Ради минулого тижня. Однак голосів за призначення не назбиралось, а комітет відхилив подання.

В той же час кореспондент 1News зафіксував переписку народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка з главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком, в якій останній вимагає знайти голоси під кандидатуру Шкарлета.

«Потрібно забезпечити голосування за міністра освіти» (в оригіналі російською – ред.), – пише Єрмак Тищенку і додає прикріплений файл з прізвищами тих депутатів, які проти кандидатури Шкарлета.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що колишній член Партії регіонів Сергій Шкарлет є претендентом на посаду міністра освіти та науки.

В той же час відомо, що у 2004 і 2010 роках Шкарлет підтримував на президентських виборах Віктора Януковича. Окрім того у 2010 році він був обраний депутатом Чернігівської облради від Партії регіонів.

У 2015 році балотувався до Чернігівської обласної ради як представник Блоку Петра Порошенка, але вибори програв.

В червні 2020 року в наукових роботах Сергія Шкарлета було виявлено великі обсяги плагіату. У зв’язку з цим низка науковців 6 червня 2020 року виступила із заявою проти призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Back to top button