Україна

Колишній поліцейський шпигував за ЗСУ на півдні України


Колишній поліцейський шпигував за ЗСУ на півдні України

Зрадник передавав окупантам інформацію про місця базування та переміщення ЗСУ у Миколаївській та Одеській областях.


Служба безпеки викрила ще одного агента Росії на Миколаївщині. Ним виявився колишній правоохоронець, якого звільнили з Національної поліції у березні 2023 року. Про це повідомила пресслужба СБУ в четвер, 23 листопада.

Чоловік працював на російську ФСБ і передавав росіянам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони у Миколаївській та Одеській областях.

 
За даними слідства, ворожим інформатором є мешканець Миколаєва. З 2016 по 2020 рр. він перебував на території тимчасово окупованого Криму та періодично їздив до РФ, де його залучила до співпраці російська спецслужба.
 
На початку повномасштабного вторгнення РФ він отримав завдання повернутися на материкову Україну та влаштуватися в один із підрозділів Національної поліції.
 
Перебуваючи на посаді, він не тільки шпигував для росіян, але й здійснював підривну діяльність проти України. Встановлено, що агент РФ передавав українським захисникам неправдиві відомості про шляхи пересування ворожої військової техніки.
 
Згодом фігуранта звільнили з правоохоронних органів через скоєння ДТП у нетверезому стані, втім він продовжував працювати на користь Росії.

 СБУ затримала експоліцейського, який шпигував за Силами оборони на півдні України

 
Співробітники СБУ ретельно стежили за кожним кроком російського агента, задокументували його злочинну діяльність і затримали.
 
Як встановило слідство, для комунікації із ворогом він використовував “зв’язкових”. Одним із них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий під псевдонімом “Лохматий”), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на ФСБ.
 
Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ворогом.
 
На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру. Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, напередодні СБУ затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на прикордонних територіях Харківщини. Раніше на Дніпропетровщині викрили працівницю стратегічного підприємства, яка передавала ворогу дані про розташування українських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button