Україна

Колишній одеський військком постане перед судом


Колишній одеський військком постане перед судом

Колишньому військкому інкримінують нез’явлення на службу, ухилення від військових обов’язків та використання підроблених документів

Завершено розслідування стосовно колишнього одеського військкома, який замість служби відпочивав на Сейшельських Островах. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора у четвер, 11 липня.

Встановлено, що він з 2 по 16 грудня 2022 року ухилявся від служби, надавши підроблений медичний документ про перебування на лікуванні.

19 грудня, перебуваючи у військовій частині, він отримав фальшивий медичний документ для направлення на лікування за кордон.

У грудні 2022 – січні 2023 він відпочивав на Сейшелах і в Іспанії. Йому інкримінують нез’явлення на службу, ухилення від військових обов’язків та використання підроблених документів.

Стороні захисту надано доступ до матеріалів справи.

Колишній одеський військком перебуває під вартою.

До суду вже скеровано обвинувальний акт стосовно військкома за фактом незаконного збагачення на понад 142 млн грн (ст. 368-5 КК України). Також йому було повідомлено про підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України).

Раніше ми повідомляли, що сім’я начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала в Іспанії нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, однак сам Борисов запевняє, що нібито нічого про це не знає.

Нагадаємо, фігурант, перебуваючи на посаді начальника Одеського ОТЦК та СП, з лютого 2022 року по квітень 2023 року набув активів на понад 142 млн грн. Крім цього, йому було повідомлено про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах. Як відомо, що в зазначений проміжок часу Одеський ТЦК та СП очолював Євген Борисов.

У червні минулого року було звільнено з посади одеського військкома Євгена Борисова. Це сталося після гучного скандалу: журналісти знайшли в Іспанії майно його сім’ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автівки були придбані вже під час повномасштабної війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 8 =

Back to top button