Україна

Колишній нардеп отримав 15 років ув’язнення за вбивство конкурента


Колишній нардеп отримав 15 років ув язнення за вбивство конкурента

Йдеться про колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва, стверджують джерела.

 

Народного депутата України V та VI скликань засуджено судом до 15 років позбавлення волі за організацію умисного вбивства голови наглядової ради АвтоКразБанку. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у четвер, 4 серпня.
 
Вказано, що умисне вбивство було скоєне за попередньою змовою групою осіб із корисливих мотивів (ч.3 ст.27, п.п.6,11,12 ч.2 ст.15 КК України).
 
“Отож, будучи на той час власником закритого акціонерного товариства, народний обранець усував конкурента у сфері надання банківських послуг… Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, крім житла”, – йдеться у повідомленні.
 
Крім цього, зараз Київський апеляційний суд переглядає вирок Деснянського райсуду Києва стосовно Шепелєва, яким його було визнано винним у наданні неправомірної вигоди посадовцю та втечі з-під варти. У цій справі його засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.
 
У повідомленні не вказується ім’я колишнього нардепа, але РБК-Україна з посиланням на джерела у правоохоронних структурах стверджує, що йдеться про колишнього нардепа від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва.
 
Нагадаємо, у лютому 2018 року співробітники СБУ затримали Олександра Шепелєва. Екс-парламентарій підозрювався у замаху на вбивство, скоєнні ще низки злочинів, серед яких і розкрадання коштів. Також Шепелєва підозрювали у держзраді.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button