Україна

Колишній нардеп готував вбивство Гордона – СБУ


Колишній нардеп готував вбивство Гордона - СБУ

Ворожі агенти збирали дані про українських діячів, які “цікавили” ФСБ: місця проживання та відвідування, графік дня та коло спілкування.

Правоохоронці викрили у Києві агентурну мережу елітного підрозділу російської ФСБ – Департаменту контррозвідувальних операцій. Її діяльність координував колишній народний депутат від забороненої Партії регіонів. Про це повідомила СБУ у вівторок, 3 вересня.

Спецслужба встновила діяльність чотирьох ворожих агентів: екснардеп-куратор, виконавець диверсій, постачальник вибухових пристроїв та агентка, яка займалась зовнішнім спостереженням.

Для зриву логістики Сил оборони агенти планували серію підривів на шляхах Укрзалізниці. Зокрема, російська спецслужба поставила їм завдання: підірвати одну із колій на Київщині. ЗСУ використовують її для переправлення техніки і особового складу у фронтові регіони. Втім, СБУ вдалося запобігти диверсії, – йдеться у повідомленні.

Також агенти збирали дані про українських діячів, які “цікавили” ФСБ: місця проживання та відвідування, графік дня та коло спілкування певних осіб.

“Усе це – з метою подальшої фізичної ліквідації цих діячів. Серед тих, на кого російські спецслужби готували замовне вбивство був український журналіст Дмитро Гордон”, – зазначили в СБУ.

Спецслужба затримала всіх чотирьох агентів, включно із екснардепом. Вони знаходяться під вартою. Під час обшуків у них виявили засоби зв’язку та електронні пристрої із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Залежно від вчинених злочинів затриманим повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

ст.111 (державна зрада);

ст.113 (диверсія);

ст.258 (терористичний акт).

Раніше СБУ затримала у Хмельницькому чиновника міськради, який працював на ФСБ. Чоловік потрапив у поле зору спецслужби РФ ще під час свого навчання у 90-х роках в Москві.

Також СБУ затримала в Одесі жіночу агентурну групу ФСБ. Жінки готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі міста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 1 =

Back to top button