Україна

Колонізація Марса – Ілон Маск назвав вартість висадки людей на Червоній планеті – 1News


Фото з відкритих джерел

Розпочати висадку людей на Червону планету підприємець планує протягом наступних 5-10 років

За словами засновника компанії SpaceX Ілона Маска, в нинішніх умовах, колонізація Марса може коштувати 1 трлн доларів. Запуску однієї ракети буде недостатньо. Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на інтерв’ю Маска для вченого Лекса Фрідмана.

“Ми не можемо колонізувати Марс, бо поки що це занадто дорого. На даний момент відправка людей на Марс сьогодні коштуватиме 1 трлн доларів. Річ у тім, що однієї ракети недостатньо, людям потрібне медичне обладнання, засоби комунікації”, – відзначив Маск.

За його словами, в майбутньому він планує побудувати міста-колонії, які використовуватимуть підземні гідропонні ферми. Останні ж працюватимуть на сонячній енергії. Це, зі свого боку, допоможе забезпечити необхідні умови для вирощування сільськогосподарських культур та забезпечить людей на Марсі їжею.

Розпочати висадку людей на Червону планету підприємець планує протягом наступних 5-10 років.

Як відомо, гідропоніка – вирощування рослин на поживних розчинах без використання грунту.

1News за темою: У США вчені знайшли докази існування води на Марсі

Нагадаємо, раніше засновник компанії SpaceX Ілон Маск назвав крайні терміни відправки людей на Марс. Він зазначив, що в кращому випадку це може статися в цьому десятилітті, в гіршому – через 10 років.

Серед визначальних термінів факторів Маск назвав проєктування космічного корабля. За його словами Starship – найскладніша і просунута ракета з коли-небудь створених.


Джерело

Back to top button