Україна

Коломойський та Боголюбов подають судовий позов проти США

Українські олігархи подають позов у відповідь на конфіскацію своїх активів

Американські компанії, контрольовані українськими олігархами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, заявляють, що вони подають інвестиційний позов (в ICSID) проти Сполучених Штатів у відповідь на цивільні позови про конфіскацію їх активів.

Компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, і її дочірня компанія ініціюють арбітражне слухання у відповідності з двосторонньою угодою про інвестиції між Україною та США, вимагаючи відшкодування збитків на суму понад 23 мілн дол. США, – інформує 1NEWS.

Контрольний пакет акцій «Оптими» належить українським олігархам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову.

Частка, що належить їх колегам з Майамі Мордехаю Корфу і Уріель лабері, які є громадянами США і обвинуваченими у справі про фінансове шахрайство, що ініційована проти українських олігархів в штатах.

Позов ICSID є відповіддю на громадянську скаргу про конфіскацію майна, подану Міністерством юстиції США в Південному окрузі Флориди в серпні минулого року.

У своєму інвестиційному позові (ICSID) «Оптима» зазначає, що ні Коломойському, ні Боголюбову не було пред’явлено ніяких звинувачень у скоєнні злочину в Україні.

«Оптима» вважає, що для США «нерозумно» заарештовувати і позбавляти українських інвесторів їх інвестицій на підставі «одностороннього і неправильного тлумачення» українського законодавства щодо поведінки, що має місце в Україні.

Компанія стверджує, що дії влади США також порушують “доктрини ввічливості”.

Джерело: ZN.ua

 

Back to top button