Україна

Коаліція з розмінування України: відбулася перша зустріч


Коаліція з розмінування України: відбулася перша зустріч

Представники 27 країн обговорили потреби України в протимінній діяльності та конкретний внесок кожної держави-партнера коаліції.

У Литві у четвер, 11 січня, відбулася перша зустріч партнерів коаліції з розмінування України. Її учасники разом із представниками Міністерства оборони України та Штабу оборони ЗСУ обговорили плани та подальшу роботу коаліції. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Литви, яка очолює коаліцію.

“Це перша робоча зустріч, на якій було уточнено потреби України в протимінній діяльності та конкретний внесок кожної держави-партнера коаліції”, – заявив директор з оборонної політики МО Литви Вайдотас Урбеліс.

За його словами, крім Литви та України, у зустрічі особисто брали участь представники 19 країн, а ще шість країн приєдналися дистанційно.

“Це свідчить про єдність держав-партнерів, які прагнуть не тільки реагувати на нагальні потреби, а й підтримувати довгостроковий розвиток потенціалу України з розмінування”, – заявив він.

Метою коаліції з розмінування України є об’єднання і координація наявної та майбутньої підтримки України в галузі протимінної діяльності з боку країн-донорів.

Також буде створено фонд підтримки для досягнення цілей коаліції, включно з придбанням інструментів і обладнання для розмінування української території.

Очолювана Литвою коаліція допомагатиме Україні як у бойовому, так і в гуманітарному розмінуванні.

Нагадаємо, про створення коаліції з розмінування для допомоги Києву у Литві оголосили у липні 2023 року. Вона має консолідувати й координувати поточну та заплановану допомогу Україні у цій сфері. 

Міністр повідомив, скількох українців убили російські міни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button