Світ

Україна готує саміт формули миру без Росії – ЗМІ

Україна готує саміт формули миру без Росії - ЗМІ

Фото: facebook.com/councilofeurope

Андрій Єрмак заявив ЗМІ, що переговори будуть тільки після виводу Росією військ і жодні компроміси щодо територій не передбачаються

Київ разом зі своїми європейськими партнерами планує провести саміт формули миру за участі лідерів інших країн.

Україна разом з союзниками планує саміт формули миру за участі лідерів інших країн. Саміт проведуть без участі Росії. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в оточенні українського президента та європейських дипломатів зазначає, що саміт може пройти перед самітом НАТО у Вільнюсі.

За інформацією ЗМІ, нині зустріч ще тільки планується, проте її вже підтримали деякі європейські лідери, наприклад, президент Франції Еммануель Макрон. Останній хоче, щоб на саміті були присутні представники тих країн, які стали на бік РФ або зайняли нейтральну позицію.

“Нам потрібен єдиний план відповідального цивілізованого світу, який дійсно хоче жити в мирі”, – заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі виданню.

За його словами, Україна не сяде за стіл переговорів з РФ, поки Москва не виведе свої війська. Крім того, Київ не погодиться на компроміси щодо території.

Європейські чиновники зазначили в коментарі виданню, що вони спільно з Україною працюють над формулою миру, щоб зробити її більш прийнятною для інших держав світу, таких як Індія, Бразилія, Саудівська Аравія та Китай.

Як ми вже писали раніше, керівники держав і урядів на саміті Ради Європи в Ісландії 17 травня підтримали принципи формули миру президента України Володимира Зеленського. 

Раніше стало відомо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба просуватиме формулу миру в країнах Африки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button