Україна

Кличко запрошує киян на святкування Дня Європи: оголошена програма заходу

Міський голова Києві Віталій Кличко запрошує киян та гостей міста відсвяткувати День Європи в Україні, який святкуватимуть 15 травня 2021 року, повідомляє 1News.

«Для мене це справді важлива дата, адже наш шлях до партнерства з ЄС був буде непростим. У 2013-2014 роках ми відстояли Угоду про асоціацію з ЄС. Тодішня влада відмовлялась її підписати, але мільйони небайдужих українців не відступили…  І я вірю, що ми зможемо досягти того, щоб Україна стала сильною європейською державою», – зазначив Кличко.

За його словами, саме це є головною метою партії «УДАР», яка прагне європейського розвитку і модернізації України.

«Тепер наше завдання – не тільки поглиблення співпраці з країнами ЄС, а і європейські стандарти життя в Україні: достойні зарплати і пенсії, комфортні і безпечні міста, чисте довкілля, доступна інфраструктура, краща якість життя. Переконаний, разом ми зможемо цього досягти», – зауважив міський голова Києва.

15 травня в День Європи на Михайлівській площі плануються наступні заходи:

8:00-9:00 – перші в Європі екоперегони «Scoot Kyiv» на кубок «Дня Європи».

Маршрут: Пейзажна алея – Михайлівська площа.

9:00-10:00 – Церемонія нагородження учасників перегонів.

12:30-13:30 – Офіційне відкриття Дня Європи та міні-концерт.

12:00-22:00 – Арт-інсталяція «Дунай» біля пам’ятника Княгині Ользі. Експозиційні вежі та виставки вздовж арт-інсталяції працюватимуть для всіх бажаючих.

21:00-22:00 – Світова прем’єра симфонії видатного українсько=французького композитора Федора Якименка «На берегах Дніпра» та концертна програма.

Як зазначають організатори прем’єри, “На берегех Дніпра” – це балет у супроводі симфонічного оркестру.

Back to top button