Україна

Кличко розповів, чи планує балотуватись на посаду Президента

Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що багато людей йому пропонують балотуватись на посаду Президента, але сам він такого рішення ще не прийняв. Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Українська правда».

фото УП

«Багато чуток, багато спекуляцій. По-перше, у нас вибори президента будуть через 3 роки. За 3 роки може відбутися стільки різних подій і всього іншого! По-друге, ті, хто до мене підходять і кажуть: «Давай, іди на президента». Я їм кажу: «Що я вам поганого зробив?» Це така напруженість, така відповідальність і за внутрішню політику, і за зовнішню. Ворогу не побажаєш, яке там складне навантаження. Це не привілеї. Це випробування», – зазначив Кличко.

Також він додав, що ніколи не говорив, що буде на наступних виборах балотуватися у президенти.

«…Я хочу відповісти. «У 2014 році у вас була можливість стати президентом». Це я чую кожного дня, ви не уявляєте, скільки разів мої партійці дорікали мені, чому я відмовився. Я переконаний у кожному своєму кроці. І до сьогоднішнього дня переконаний, що я тоді правильно зробив, тому що дивно виглядає, коли під час Майдану ми стоїмо по одну сторону барикад, а коли країна розколюється, ми маємо анексію Криму та бойові дії на сході – політики починають мірятися амбіціями. Я був переконаний, що одна людина має взяти на себе відповідальність, щоб відстояти виклики, які були… З міста Києва я роблю європейське місто. Коли мені це вдасться зробити – потім будемо говорити на цю тему. Якщо не вдасться – вибачте, будь ласка, але бажання щодо президентства є у багатьох людей», – зауважив Кличко.

Він додав, що зараз не має передвиборчого штабу, водночас партія «УДАР» готується до наступних парламентських виборів.

«Зараз працюємо над тим, щоб відродити наші осередки у всіх областях, щоб взяти участь на строкових чи дострокових виборів до Верховної Ради. У нас парламентсько-президентська держава, тому нам обов’язково треба представники у Верховній Раді, які представлятимуть нашу політичну силу. Це ще один інструмент для втілення реформ у Києві. Без цього інструменту достатньо складно», – розповів міський голова Києва.

Окремо Кличко підтвердив, що американський політтехнолог Джордж Бірнбаум консультує його з приводу підготовки до парламентських виборів.

Back to top button