Україна

Кличко пообіцяв не підвищувати тарифи на проїзд в транспорті до весни

Питання перегляду тарифів на проїзд в громадському транспорті Києва до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, пише 1News.

За його словами, перший заступник голови КМДА ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва. Комунальні підприємства «Київський метрополітен» та «Київпастранс» звернулися до КМДА з тим, що тарифи на перевезення в комунальному транспорті давно не відповідають їх собівартості.

«Ви знаєте, що відбулось значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу. Також підкреслю, щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше 2 млрд. гривень. Уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але на сьогодні не виконує умов Меморандуму», – зазначає Кличко.

Він додав, що в цій ситуації Києву доводиться постійно дотатувати також комунальний транспорт та утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче їх собівартості.

«Тобто, ми поставлені перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації. За які кошти тоді втілювати проекти, ремонтувати дороги, мости, будувати садки та школи? Оновлювати той же громадський транспорт?», – задався питанням міський голова

Кличко додав, що розуміє, наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян.

«І зазначу, що винесене воно поки тільки на обговорення. Це – проект. А не ухвалене рішення. Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто – через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом», – зазначає він.

В той же час Кличко пообіцяв, що питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що з 1 січня вартість проїзду в громадському транспорті Києва складатиме 20 гривень. Однак власники «Картки киянина» чи люди, які одразу купляють 50 поїздок, зможуть значно економити.

Ця інформація викликала хвилю обурення і сьогодні під будівлею КМДА зібрався мітинг проти підвищення тарифів на проїзд.

Back to top button