Україна

Кличко назвав масові обшуки у Києві особистим тиском та придушенням місцевого самоврядування

За словами мера Києва, у столиці вивчають питання про запровадження виконкомів і це стало причиною розгортання "брудної кампанії - з обшуками, потоками брехні та маніпуляціями, спробою дестабілізувати роботу міської влади".

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах міста тиском на столичну владу та придушенням місцевого самоврядування, а також особистим тиском на нього.

Про це інформує 1NEWS.

“Що стосується подій навколо міської влади. Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їхніх керівників. Це якісь нальоти!” – заявив Кличко на своїй сторінці у Facebook.

При цьому мер столиці вказав, що обшуки відбулися у “Київзеленбуді”, у КП “Спецжитлофонд”, у “Київавтодорі”, “Київському інституті земельних відносин”, “Київміськсвітлі” та в департаментах земельних ресурсів та соціальної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Також він повідомив про обшук у головного архітектора Києва.

“О шостій ранку увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії “УДАР”. Шукають корупцію?! Як блискавично і масово знайшлися якісь “справи”, що не витримують жодної правової критики… Насправді те, що відбувається, – це тиск на столичну владу та придушення місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто!” – зазначив мер столиці.

За словами Кличка, Київ вивчає питання про запровадження виконкомів і це стало причиною розгортання “брудної кампанії – з обшуками, потоками брехні та маніпуляціями, спробою дестабілізувати роботу міської влади”.

В Офісі президента вважають, що звинувачення мера Києва Віталія Кличка про тиск на столичну владу, безпідставні, а правоохронці провели роботу і викрили корупцію.

“Давайте відверто. “Політичні репресії”, “силовий тиск”, “влада розправляється з опонентами” – все це класика, як тільки починаються питання по суті. Насправді, і близько немає ніякої політики і виборів, до речі, теж немає. Але є міська конкретика. Якість столичного життя… Правоохоронці провели відповідну роботу, почали задавати конкретні питання про гроші і якість сервісу. Тому абсурдно намагатися обізвати конкретні юридичні дії навмисної “політичною атакою”. Після чергової серії скандалів, прокуратура системно проаналізувала ситуацію і зробила відповідні висновки – цілком прозорі. Виявлено махінації на десятки мільйонів гривень. Це не про політику, це про те, що в київських міських структурах побудована шкідлива тіньова система. І за це точно повинна бути відповідальність”, – заявив Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента.

За його словами, щодо Києва обговорюються конкретні речі: “це вулиці, будинки, дороги, послуги, парки, комфорт”.

Джерело: Німецька хвиля/Українська правда

Back to top button