Україна

Кличко допустив зупинку роботи транспорту в Києві

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив про те, що якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус не поліпшиться, міська влада і уряд будуть ухвалювати рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці. Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу, повідомляє 1News.

 

«Ми добилися того, щоб під заборону не потрапив громадський транспорт. Він у столиці працює – за визначеним регламентом і з дотриманням норм безпеки. З наповненістю не більше 50% місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу. І тут би я хотів наголосити! Громадський транспорт під час карантину працює виключно для тих пасажирів, які добираються на роботу чи в невідкладних справах. Для киян, які працюють в сферах життєзабезпечення міста! Натовпи в транспорті – це, я вважаю, безвідповідальність тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами. Які роблять вигляд, що в нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу», – зазначив Кличко.

Він додав, що рішення не зупиняти громадський транспорт продиктоване необхідністю добиратися на роботу людям, які працюють на критично важливих підприємствах столиці.

«Нагадаю, навіть в найскладніший період першої хвилі вірусу метро, наприклад, не закривали в тих же Мілані чи Нью-Йорку. Але в ньому їздило дуже мало пасажирів. Тільки ті, кому справді потрібно дістатися на роботу. Тому давайте свідомо ставитися до ситуації і реалій, в яких живемо вже більше року! Розуміти всі ризики власної легковажності», – додав міський голова.

Кличко нагадав, що зупинка роботи транспорту минулого року викликало велике обурення. «Коли не працювало метро, а наземний транспорт перевозив тільки пасажирів за спецперепустками», – зазначив він.

Кличко нагадав, що, за обмеженнями «червоної» зони, установи, заклади, підприємства некритичних сфер повинні перевести співробітників на дистанційну роботу.

Back to top button