Україна

Кількість вакансій на ринку праці зросла на 18%

За останній місяць осені у порівнянні з жовтнем в Україні на 18% зросла кількість вакансій на ринку праці. Про це розповіла керівниця відділу по роботі з партнерами Jooble Олена Кирильєвніна, пише 1news, посилаючись на Главком.

За її словами, найпопулярнішою спеціальністю в листопаді можна вважати різноробочого, а також складальників, вантажників, електриків і пакувальників.

«У жовтні найчастіше розміщували вакансії – пакувальник, комплектувальник, торговий представник зі своїм автомобілем, продавець-консультант, вантажник. У листопаді ситуація дещо змінилася, і роботодавці найчастіше пропонували роботу різноробочим, збирачам, вантажникам, електрикам і пакувальникам», – пояснила вона.

За її словами, найбільше здобувачі проявили активність у Харкові та Одесі – на 40% і 31% більше пошукових запитів відповідно. На 28% зросла їх кількість у Луцьку.

По всій країні в листопаді також зріс попит на водіїв, охоронців і мерчендайзерів – 25%, 23% і 18% відповідно.

Нагадаємо, відомий український топменеджер Петро Чернишов в рамках Business Wisdom Summit, який пройшов у столиці, підбив проміжні підсумки пандемії для суспільства та бізнесу. Свої висновки він обґрунтовував даними досліджень зарубіжних вчених, аналітичними даними західних ЗМІ та висновками бізнес-тренерів.

Back to top button