Україна

Кількість українців, які вперше придбали зброю, останнім часом не збільшилася – 1News


Фото з відкритих джерел

Правоохоронці заявляють, що контролюють обіг і зберігання вогнепальної зброї

Кількість українців, які вперше придбали зброю, останнім часом не збільшилася. Про це розповів заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, передає пресслужба відомства.

Олександр Фацевич заявив, що поліція контролює обіг зброї, в тому числі мисливської, постійно перевіряє умови її зберігання. При цьому заступник голови Нацполіції звернув увагу, що, за офіційними даними, люди не стали купувати більше зброї.

“Кількість осіб, які вперше отримали зброю, не збільшилася. Частіше купують зброю люди, які вже мають дозвіл на її придбання та зберігання”,- сказав Фацевич.

1News за темою: Ножі, автомати та кулемети: На Полтавщині викрили торгівця зброєю

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в Україні необхідно ухвалити закон, який би регулював обіг зброї, оскільки вона повинна бути легалізована, і люди повинні мати право на її зберігання.

Нагадаємо, ще на початку минулого року Комітет Верховної Ради з питань діяльності правоохоронних органів рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Зокрема, законопроєкт пропонував легалізувати такі види цивільної зброї: А – автоматична вогнепальна зброя; В – Гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (Травматична); С – вогнепальна зброя; D – довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя; Е – довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button