Україна

Кількість безробітних в Києві зменшилась вдвічі

Станом на 1 серпня 2021 року на обліку в столичній службі зайнятості перебувало 13,2 тис. безробітних – майже вдвічі менше, ніж на відповідну дату торік – 25,3 тис. 11,6 тисячі з них отримувало допомогу по безробіттю (рік тому – 22,2 тисячі). Про це 1News повідомила прес-служба Київського міського центру зайнятості.

З початку 2021 року на столичному ринку праці значно зменшились обсяги запланованого масового вивільнення працівників на підприємствах міста Києва. За сприяння столичної служби зайнятості майже 7,8 тис. киян знайшли нове робоче місце.

За видами економічної діяльності найбільше громадян працевлаштувались у сферах оптово-роздрібної торгівлі (25%); переробної промисловості, фінансової діяльності, професійної та наукової діяльності, державного управління й оборони (по 8%); інформації та телекомунікацій (7%).

Понад 36 тисяч громадян охоплено профорієнтаційними послугами. Загалом, у січні-липні 2021 року послугами КМЦЗ скористалися 50,3 тис. громадян.

За  даними Держстату, столиця за рівнем зайнятості населення у віці 15 – 70 років з показником 61,4% випереджає решту регіонів держави (в середньому, по Україні рівень зайнятості становить 55%), а за рівнем безробіття населення у віці 15 – 70 років, визначеним за методологією МОП, з показником 7,6% займає друге місце (в середньому, по Україні – 10,5%).

«Використовуємо сучасні ресурси для збільшення рівня зайнятості у м. Києві. Безробітним громадянам наші фахівці надають різноманітні послуги – зокрема, проводять семінари, вебінари, тренінги, на яких навчають правильному пошуку вакансій, складанню резюме, співбесіді з роботодавцями. Для роботодавців проводяться тематичні заходи – мініярмарки вакансій, презентації, засідання «круглих столів», де їх знайомлять із адресними послугами служби зайнятості для роботодавців, а також наголошують на необхідності легалізації трудових відносин», – підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

На 1 серпня 2021 року роботодавці проінформували КМЦЗ про наявність 12,7 тис. вакансій – майже на 2 тис. більше, ніж на відповідний період 2020-го. Зменшився дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився із 8,7 тисяч торік до 10 тис. грн. нині.

Станом на 1 серпня 2021 року на одне вільне робоче місце претендувала 1 особа (а на початку 2021-го було 3). Найбільш затребувані у роботодавців – водії автотранспортних засобів, сестри медичні, поліцейські (інспектори) патрульної служби, слюсарі-сантехніки, продавці продовольчих товарів, вантажники, кухарі, працівники закладу ресторанного господарства, двірники, вантажники, охоронники.

Також затребувані робітники з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями. Серед безробітних службовців  та  керівників на одну вакансію претендують 12 безробітних. Найбільший дефіцит вакансій – для менеджерів, бухгалтерів, економістів, адміністраторів, інженерів та юрисконсультів.

Back to top button