Україна

Кількість безробітних у Києві скоротилася вдвічі

З початку 2021 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 58 тисяч киян, передає 1news з посиланням на прес-службу Київського міського центру зайнятості.

«Понад 11,2 тисячі з них було забезпечено роботою за сприяння служби зайнятості. 29 роботодавців отримали компенсацію ЄСВ за створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних за направленням служби зайнятості», – розповіли у КМЦЗ.

Зокрема, з початку року 46,1 тис. громадян отримали профорієнтаційні послуги. У відомстві повідомили, що кількість осіб, що проходили за направленням служби зайнятості професійне навчання, збільшилася в 1,3 раза, а кількість тих, хто взяв участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, – в 2,6 раза.

На початку листопада на обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 11,1 тис. безробітних. Це удвічі менше проти відповідного періоду минулого року (23,9 тисячі). Водночас 9,4 тис. з них отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої склав 5,9 тис. грн.

«Для нас важливим є збереження кожного існуючого робочого місця, створення нових робочих місць та працевлаштування на них працівників, зокрема, і з числа безробітних. На замовлення роботодавців КМЦЗ підбере фахівців потрібної кваліфікації, а при потребі – озброїть їх необхідними знаннями і навичками», – зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Станом на 1 листопада 2021 року роботодавці столиці прозвітували про наявність на підприємствах міста 8575 вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився із 8,7 тис. грн – торік до 10,4 тис. грн нині.

Найбільшим попитом у столичних роботодавців користуються слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, маляри; вчителі, вихователі, інженери, лікарі; продавці, кухарі, охоронники; медсестри, електромеханіки електрики, фармацевти; водії, трактористи, токарі, фрезерувальники; прибиральники, вантажники.

Разом з тим, найбільша нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, керівників підприємств, менеджерів, начальників відділів, заступників директорів, економістів, адміністраторів.

«Для нас важливим є збереження кожного існуючого робочого місця, створення нових робочих місць та працевлаштування на них працівників, зокрема, і з-поміж безробітних. На замовлення роботодавців КМЦЗ підбере фахівців потрібної кваліфікації, а при потребі – озброїть їх необхідними знаннями та навичками», – зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Back to top button