Україна

Кіберполіція влаштувала обшуки в офісі Комуністичної партії

Керівництво партії пов'язує це із намірами закрити їх партійний сайт

Лідер забороненої “Комуністичної партії України” Петро Симоненко заявляє про проведення кіберполіцією обшуку в столичному офісі партії з метою закриття партійного сайту.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Зараз кіберполіція проводить обшук в офісі КПУ для закриття сайту. Підставою є рішення суду, в якому написано про закриття сайту”, – сказав Симоненко.

За його словами, підставою для закриття сайту є розміщення на ньому фотографії першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

На даний момент сайт партії не працює.

У прес-службі кіберполіції підтвердили, що дійсно проводять слідчі дії в офісі “Компартії”.

Речник Національної поліції Ярослав Тракало пояснив, що правоохоронці попередньо встановили ІП адресу і місцерозташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством.

“В ході обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть направлені на експертизу”, – повідомив Тракало.

За його словами, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту.

Джерело: Українська правда

Back to top button