Україна

Кібератака на українські банківські сервіси – США запропонували допомогу в розслідуванні – 1News


Фото з відкритих джерел

Сьогодні атака призвела до збою в роботі банківських сервісів

Сполучені Штати Америки запропонували свою допомогу в розслідуванні кібератаки на Україну, яка сьогодні призвела до збою в роботі банківських сервісів. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, в Білому домі знають про кібератаки і вже запропонували Україні допомогу в розслідуванні інцидентів відмови в обслуговуванні і реагуванні на них.

Водночас, к Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації заявили, що робоча група зі спеціалістів суб’єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для локалізації та протидії кібератаці.

1News за темою: “Дія” відбила потужні кібератаки з чотирьох країн, зокрема з Росії

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Зокрема, із проблемами зіштовхнулися сайти Кабміну, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики.

Згодом у Держспецзв’язку заявили, що внаслідок хакерської атаки, яка була здійснена на низку урядових сайтів, витоку персональних даних не сталося.

Крім того, у роботі “Приват24” у другій половині дня 15 лютого стався збій. При спробі увійти в мобільний додаток і у веб-версію система видає помилку. Також користувачі іншого державного банку, “Ощадбанку”, також повідомляють про проблеми: не працюють банкомати, термінали самообслуговування, є проблеми з оплатою в POS-терміналах, а також в роботі додатка “Ощад 24/7”.

Пізніше стало відомо, що причиною збоїв у роботі систем ПриватБанку та “Ощадбанку” є чергова хакерська атака. При цьому жодних загроз для вкладників немає.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button