Україна

Евакуаційні автобуси не пускають навіть у Бердянськ – Азовсталь

Евакуаційні автобуси не пускають навіть у Бердянськ - Азовсталь

Фото: Maxar

У Маріуполі залишаються ще десятки тисяч мирних жителів

Раніше окупанти дозволяли вивезти жителів Маріуполя з міст, що поблизу, але зараз заборонили і це.

Евакуація населення навіть із населених пунктів поблизу Маріуполя, таких як Бердянськ, стала неможливою через перешкоди окупантів. Про це в ефірі Україна 24 повідомив директор з персоналу та адміністрації комбінату Азовсталь Іван Голтвенко.

“Ті зелені коридори, які мають працювати, на жаль, не працюють. Жителі міста мають вибиратися власними силами до найближчих населених пунктів, звідки наші автобуси вже могли б забирати людей. Але, на жаль, останні кілька днів окупанти не дають нам навіть цієї можливості. “Наші автобуси стоять на під’їздах до Бердянська, нам не дають згоду на евакуацію людей”, – сказав він.

До цього встигли евакуювати понад 13 тисяч працівників маріупольських металургійних підприємств. “Ми організували на базах відпочинку у Запоріжжі, Кам’янському та Кривому Розі місця тимчасового розміщення наших співробітників. Тобто ми надаємо місця, щоб співробітники могли відпочити, безпечно перебувати. Також ми організували можливість їхнього працевлаштування на працюючих підприємствах”, – зазначив директор Азовсталі.

Він також пояснив особливу увагу окупантів до Маріуполя. “Маріуполь став великим символом як для України, так і для Російської Федерації. А металургійні підприємства – це основа економіки міста Маріуполь. Це і зумовлює велику увагу з боку окупантів до міста”, – сказав Голтвенко.

Нагадаємо, Метінвест ще в перші тижні блокади Маріуполя організував колону з гумдопомогою для мешканців міста та намагався провести евакуацію, але окупанти так і не дозволили цього зробити.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button