Україна

Керівництво Ради Європи оприлюднило заяву у зв’язку з напругою довкола України – 1News


Фото з відкритих джерел

Там закликали зробити усе можливе для деескалації

Керівництво Ради Європи оприлюднило заяву у зв’язку з напругою довкола України, у якій закликає зробити усе можливе для деескалації. Про це повідомляє “Європейська правда”.

Міністр закордонних справ Італії та голова Комітету міністрів РЄ Луїджі Ді Майо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич висловлюють надзвичайну стурбованість напругою довкола України.

“Ми стривожені перспективою великого конфлікту на нашому континенті між нашими країнами-членами. Ми підтверджуємо непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів”, – заявили вони. 

Керівництво Ради Європи закликає учасниць організації посилити зусилля, щоб відвернути подальше ускладнення ситуації. 

“Закликаємо до негайної деескалації риторики і дій та продовження діалогу. Цей діалог має ґрунтуватися на принципах, закладених у статуті Ради Європи та Європейській конвенції з прав людини, яку усі країни-члени РЄ зобов’язані поважати та виконувати”, – підсумовують вони. 

1News за темою: Президент США сьогодні виступить зі зверненням щодо ситуації навколо України

Нагадаємо, раніше у Міноборони РФ заявили про відведення з навчань військ у місця постійної дислокації. Мова про Західний та Південний округи, що межують з Україною.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button