Україна

Керівництво НКРЕКП можуть відправити у відставку – Шмигаль ініціює засідання РНБО – 1News

Керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк
Фото з відкритих джерел

Рада нацбезпеки збереться у п’ятницю, 11 лютого

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль скликає на 11 лютого засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому можуть звільнити керівництво Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на чолі з Валерієм Тарасюком. Про це повідомила “Економічна правда” посилаючись на свої джерела.

Протокол наради Антикризового енергетичного штабу від 3 лютого за підписом голови уряду, який є у розпорядженні видання, НКРЕКП рекомендували “невідкладно вжити вичерпних заходів” до комплексного врегулювання проблемних питань функціонування ринку електроенергії з метою “унеможливлення маніпуляцій із ціноутворенням”.

До слова, 4 лютого НКРЕКП запровадила обмежувальні заходи, спрямовані на подолання профіциту на ринку електроенергії та стабілізації цін.

Так, Міненерго доручили завдання “опрацювати ініціювання” проведення засідання РНБО “для розгляду питання щодо надання оцінки ефективності та законності роботи НКРЕКП” і, зокрема, керівництва регулятора стосовно врегулювання цінових дисбалансів.

1News за темою: Коли РНБО назве імена перших олігархів: У Мін’юсті відповіли

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) призначила позапланові перевірки 12 компаній-операторів системи розподілу електроенергії та АТ “Укрзалізниця” через скарги споживачів.


Джерело

Back to top button