Україна

Керівництво ДП “Антонов” відреагувало на звинувачення пілота Антонова


Внаслідок ворожих дій Росії розгромлено базу в Гостомелі, пошкоджено базу на Святошині, знищено літаки Ан-26, Ан-74 та флагман світового авіаційного флоту Ан-225 Мрія.

 

Керівництво державного концерну “Антонов” відреагувало на звинувачення колишнього капітана АН-225 “Мрія” Дмитра Антонова, який заявив, що літак можна було врятувати, перегнавши його закордон, але цього не сталося з вини керівництва концерну. Відповідний лист було опубліковано у четвер, 24 березня, на сторінці компанії у Facebook.

У листі, який підписали понад 100 співробітників концерну, сказано, що літак Ан-225 у день початку війни – 24 лютого готувався до польоту до Німеччини та “якраз проходив необхідне регламентне технічне обслуговування та перебував у стані неповного комплекту авіаційних двигунів”.

 

“Але ранок 24 лютого вніс свої всім відомі жахливі корективи. І хоча всі співробітники, задіяні в перельоті, вийшли вранці на роботу, виконання польотів стало неможливим через заборону польотів цивільної авіації. А наші співробітники потрапили під вогневе ураження російського десанту, дехто загинув, дехто був поранений, дехто потрапив у полон до загарбників.А тепер з’ясовується, що той, хто весь цей напружений час сидів вдома, ні словом ні ділом не вжив жодних заходів щодо виживання фірми, робить публічні заяви з  гнів ним обличчям розповідає, що довкола вороги .

 

А що ви, Антонов Дмитро Вікторович, як посадовець, наділений великими повноваженнями, зробили для недопущення такої ситуації? І де Ви, шановний, перебували, коли все керівництво АТП ДП Антонов перебувало під обстрілами у Гостомелі?”, – сказано у повідомленні.

 

Також, у концерні додали, що внаслідок ворожих дій Росії розгромлено базу у Гостомелі, пошкоджено базу на Святошині, знищено літаки Ан-26, Ан-74 та флагман світового авіаційного флоту Ан-225 Мрія.

 

Раніше Дмитро Антонов, колишній капітан знищеного у Гостомелі літака “Мрія”, заявив, що Ан-225 можна було врятувати. За словами працівника підприємства, керівництвом держкомпанії Антонов не було ухвалено рішення про перегін літака за кордон.

 

 

Нагадаємо, 27 лютого ЗМІ повідомили, що літак Ан-225 згорів в ангарі в перший день атаки РФ на Україну. П’ять вантажних Ан-124-100 Руслан вдалося перемістити за межі України.

 

 

 

Літак Ан-225 саме проходив необхідне регламентне технічне обслуговування і перебував у стані неповного комплекту авіаційних двигунів.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button