Україна

Керівнику НКРЕКП вдвічі збільшили зарплату і вона сягнула майже 180 000 гривень на місяць

Варто відзначити, що зарплата Валерія Тарасюка кратно перевищує доходи керівників інших регулюючих органів, а також Президента України, прем'єр-міністра України та генерального прокурора

Зарплата голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Валерія Тарасюка за 2020 рік становила 2,15 млн грн на рік.

Середньомісячна зарплата Тарасюка зросла з 92 186 грн на місяць до 179 195 грн, тобто майже удвічі, – інформує 1NEWS.

Окрім зарплати, 2020 року Тарасюку ще виплатили 1,8 млн грн дивідендів від його компанії “Метал Інвест”. Компанія займається виготовленням металоконструкцій на території черкаського підприємства “Хімволокно”. Згідно з декларацією, голові НКРЕКП належить 10% акцій “Метал Інвест”.

Варто відзначити, що зарплата Тарасюка також кратно перевищує доходи керівників інших регулюючих органів, наприклад Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку і Нацкомісії з регулювання у сферах зв’язку та інформатизації.

Для порівняння: президент Володимир Зеленський задекларував місячну зарплату у 2020 році на рівні 28 тис. грн, прем’єр-міністр Денис Шмигаль – 60 тис. грн, голова НАБУ Артем Ситник – 170 тис. грн, генпрокурор Ірина Венедіктова – 94 тис. грн.

Джерело: РБК-Україна

Back to top button