Україна

КБ “Південне” створило надсучасну аеродинамічну трубу

Держпідприємство КБ «Південне» (м. Дніпро) завершило створення нового і поки єдиного в Україні експериментального стенду – імпульсної аеродинамічної труби короткочасної дії.

Про це повідомляє 1NEWS.

«Цей стенд дозволяє моделювати умови польоту літальних апаратів у діапазоні від малих надзвукових до гіперзвукових швидкостей – від 1,5 до 8 чисел Маха – і слугує для експериментального підтвердження і уточнення розрахункових аеродинамічних характеристик проектованої ракетно-космічної техніки», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що роботи зі створення імпульсної аеродинамічної труби проведені в короткий термін власними силами КБ, що визначило їх низьку собівартість. Фахівці КБ «Південне» підійшли до вирішення завдання творчо, застосувавши цілу низку оригінальних технічних рішень.

На підприємстві переконані, що з огляду на те, що наприкінці 2018 року у КБ відкритий обчислювальний центр з високопродуктивним суперкомп’ютером, введення в експлуатацію імпульсної аеродинамічної труби дає можливість говорити про сформування у КБ «Південне» власного розрахунково-експериментального комплексу повного циклу для науково-дослідних і проектних робіт в області аеродинаміки, тепломасообміну та міцності.

Джерело: КБ “Південне”

Back to top button