Україна

КБ «Південне» розпочало роботи зі створення баражуючих боєприпасів

У Дніпрі розпочали роботи зі створення перспективних баражуючих боєприпасів, передає 1news з посиланням на портал Мілітарний.

Боєприпаси призначені для ураження широкого діапазону різних цілей. Їх можна буде застосовувати як з пілотованих, так і з безпілотних платформ.

У виданні нагадали, що минулого року було виготовлено дослідний зразок головки самонаведення для ракети «Блискавка», призначений для роботи з наземними цілями.

«Мова йде про комплексовану головку самонаведення – радіолокаційну з оптичним каналом, що дозволятиме працювати у різних погодних умовах, а також забезпечити точність», – йдеться у повідомленні.

Наразі для ракети розробляють ще дві головки самонаведення ‒ активно-пасивну (для ураження морських цілей) та пасивну радіолокаційну головку самонаведення (призначена для ураження радіовипромінюючих об’єктів).

Також повідомляється, що «Блискавку» планують використовувати для озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М. Однак нову надзвукову ракету можна адаптувати також до багатоцільових винищувачів Су-27 та Міг-29. У перспективі вітчизняну надзвукову ракету можуть адаптувати до винищувачів F-15 та F-16 американського виробництва, зазначає видання.

 

 

 

 

Back to top button