Україна

Катастрофа Ан-26 на Харківщині: командувачу Повітряних сил ЗСУ оголосили підозру

Державне бюро розслідувань оголосило три нових підозри: Командувачу Повітряних сил ЗСУ за статтею про недбальство, командиру військової частини та керівнику польотів військової частини — у порушенні правил польотів, повідомляє 1NEWS з посиланням на Громадське.

Про це йшлося під час брифінгу Держбюро розслідувань та Офісу генпрокурора. Прізвища підозрюваних не озвучували, однак, командувачем Повітряних сил ЗСУ наразі є Сергій Дроздов.

Наразі слідство продовжується, кажуть у Держбюро, і ймовірно, будуть озвучені факти можливого порушення не лише з боку цих трьох підозрюваних. Наразі підозрюваних не затримали, найближчим часом їм будуть обирати запобіжний захід у суді.

Поки, за даними ДБР, у підозрі йдеться про порушення, які були допущені на стадії підготовки до польотів та під час здійснення польотів.

«Ці порушення були допущені, як на стадії підготовки до польотів, оскільки були допущені на борт особи, які взагалі там не мали бути. Так і на стадії здійснення польоту — коли політ дозволявся із порушенням експлуатації літального апарату, правил здійснення польотів. І на стадії, коли вже сталася кризова ситуація — керівництво польотів не вжило достатньо адекватних заходів для того, щоб уникнути цієї катастрофи», — пояснив заступник керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу генпрокурора Сергій Личик.

 

 

 

 

 

Back to top button