Україна

Катар допоміг Україні повернути ще шісьох дітей – ЗМІ


Катар допоміг Україні повернути ще шісьох дітей - ЗМІ

Діти жили у родичів у Росії або на окупованій Росією території. Зараз діти їдуть до України через Москву.

Із Росії й окупованих Росією територій в Україну на підкортрольну уряду територію їдуть шестеро дітей, повернути яких допомагав Катар. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що діти жили у родичів у Росії або на окупованій Росією території. Діти прямують до України через Москву.

Зазначається, що це другий етап повернення дітей за посередництва Катару після того, як у жовтні було повернуто четверо неповнолітніх.

Переговори про повернення дітей велися з квітня цього року. Катар на прохання України погодився виступити посередником у цій справі під час візиту в Україну в липні 2023 року прем’єр-міністра Катару шейха Мохаммеда бен Абдулрахмана аль-Тані.

“Процес передбачав отримання згоди сімей, ідентифікацію неповнолітніх та перевірку ідентифікаційної інформації, координацію з гуманітарними організаціями, а також логістичні заходи”, – сказав катарський чиновник.

За словами джерела, одного з дітей катарські дипломати супроводжували до посольства у Москві, а потім переправили до України.

У публікації зазначається, що ці справи відрізняються від справ українських дітей, які були примусово вивезені до Росії з окупованих територій, окупованих Москвою.

Раніше повідомлялося, що Катар допоміг Україні повернути з РФ чотирьох депортованих дітей. Перед тим Катар брав участь у кількамісячних переговорах на прохання українського уряду.

Катар буде посередником у поверненні цивільних українців – Лубінець

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button