Україна

Карту для членства в НАТО і статус кандидата в ЄС Естонія просить дати Україні – 1News


Фото з відкритих джерел

Естонські депутати закликали країни всього світу підтримати економіку України і збільшити допомогу з озброєннями

На позачерговому засіданні Державні збори (парламент) Естонії ухвалили резолюцію на підтримку України на тлі агресії Росії. Парламентарі виступили за надання Києву статусу кандидата в ЄС і дорожньої карти для вступу в НАТО. Про це повідомляється на на сайті естонського парламенту.

“Парламент жорстко засуджує спрямовану проти України агресію з боку Російської Федерації, введення військ в Україну і незаконне визнання окупованих регіонів (ОРДЛО – ред.)”, – йдеться в повідомленні.

Депутати закликали країни всього світу підтримати економіку України і збільшити допомогу з озброєннями, оскільки країна стала жертвою неспровокованої агресії з боку Росії.

Також парламент закликав держави-члени надати Україні статус країни-кандидата в Євросоюз і дорожню карту для отримання членства в НАТО.

1News за темою: МЗС Естонії рекомендує своїм громадянам в РФ утриматися від поїздок до кордонів з Україною

Нагадаємо, що раніше Європейський Союз офіційно запровадив санкції проти Росії за визнання псевдореспублік “ДНР” та “ЛНР”.

Зокрема до санкційного списку потрапили усі депутати Державної Думи Росії, які 15 лютого проголосували за заклик до президента РФ визнати “ЛДНР”. Йдеться про 351 депутата.

Раніше повідомлялося, що Естонія готова прийняти до 2 тисячпотенційних біженців з України. Про це заявила міністр соціального захисту країни Сігне Рійсало.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button