Україна

Кардіохірурги унікальним способом провели операцію на серці бійця


Кардіохірурги унікальним способом провели операцію на серці бійця

В Інституті серця консиліум вирішив провести операцію без розрізу грудної клітки, використовуючи внутрішньосудинний доступ через руку.

У Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова хірурги провели операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки, не проводячи розрізу грудної клітки – використали внутрішньосудинний доступ через руку. В інституті повідомляють, що це перший випадок у світі, коли подібну операцію було проведено саме таким чином, пише УП.Життя.

Повідомляється, що Юрій Січка – колишній технічний працівник у школі на Вінниччині, який, як і тисячі українців, пішов на фронт.

Боєць дістав тяжке поранення грудної клітини під Бахмутом, коли допомагав евакуювати тіла загиблих. Уламок снаряда пробив легеню й застряг у серці.

Лікарі у Дніпрі провели екстрену операцію і врятували життя бійця, але в його серцевій артерії залишився небезпечний отвір, через який кров потрапляла в порожнину серця, що становило серйозну загрозу для життя.

Бійця транспортували до Києва, і в Інституті серця консиліум вирішив провести операцію без розрізу грудної клітки, використовуючи внутрішньосудинний доступ через руку. Важливо, що цей метод не потребував загальної анестезії.

“Під час операції ми використали внутрішньо-коронарний ультразвуковий апарат, що дозволив нам бачити судину зсередини та точно встановити спеціальні стент-графти – металеві конструкції до 5 мм в діаметрі, які закрили пошкоджену зону артерії”, – повідомили в інституті.

Юрій почувається добре й проходить післяопераційну реабілітацію.

Нагадаємо, команда київських і львівських лікарів вперше в Україні провела операцію з трансплантації комплексу серце – легені. 

Львівські лікарі успішно прооперували немовля з півкілограмовою пухлиною

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + four =

Back to top button