Україна

Карантин в Україні можуть продовжити до початку травня, – прем`єр-міністр

Режим карантину не буде скасований протягом квітні і можливо його продовжать до початку травня. Про це на засіданні Уряду заявив прем`єр-міністр Денис Шмигаль, повідомила 1News прес-служба Кабміну.

фото 1News

Денис Шмигаль наголосив, що послаблення карантинних заходів може відбутися лише тоді, коли буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, але це точно не буде зроблено з 14 квітня.

«Протягом квітня ми не відступимо від карантинного режиму, який запроваджено до 24 квітня і, можливо, буде продовжено до початку травня», – закцентував Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що найближчим часом буде розроблено відповідний план щодо поетапного послаблення карантинних заходів.

«У разі позитивної динаміки ми запустимо економіку України за визначеним планом, який буде додатково повідомлений Урядом, прокомунікований, чітко розписаний», – наголосив очільник Уряду і відзначив, що днями ВООЗ звернулася до керівництва тих країн, де запроваджені карантинні заходи дають свій ефективний результат, не послаблювати, а навпаки – подовжити.  Україна – з-поміж цих країн.

Шмигаль додав, що уряд продовжує приймати важливі рішення, які спрямовані на підтримку людей, бізнесу та економіки в умовах складної економічної ситуації, спричиненою поширенням коронавірусу.

«Для повноцінного втілення наших планів потрібно ухвалити зміни до Держбюджету. Ми разом з депутатами зараз закінчуємо адаптувати Бюджет до тих викликів, які зараз стоять перед країною.  В першу чергу, це збільшення грошового забезпечення для наших медиків, які знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Це підтримка пенсіонерів. Це допомога українцям, які через коронакризу опинилась без роботи», – заявив очільник Уряду.

Крім того, Прем’єр-міністр наголосив, що на початку квітня Уряд запустив другий етап медреформи і відзначив: «Нам дуже важливо, аби зміни, які передбачаються, проходили із максимальною турботою про людей та лікарів. Тому ми продовжуємо фінансування низки лікарень в регіонах, аби українці по всій країні мали доступ до якісних медичних послуг».

Раніше повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський також виступає проти послабленя режиму карантину.

Back to top button