Україна

Карантин в Україні – Кузін повідомив, коли можна буде більше не надягати маску – 1News


Фото з відкритих джерел

За його словами, маски добре захищають від будь-яких вірусних інфекцій

В Україні впродовж поточного року навряд чи, скасують масковий режим. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю “Фокусу”.

“Мені здається, що цього не станеться”, – відповів він на запитання журналістів про ймовірність того, що наприкінці цього року в Україні скасують масковий режим.

Однак, за словами лікаря, маски не залишаться назавжди.

“Якщо йтиметься про ендемічність коронавірусної хвороби, то зобов’язання використовувати маску в замкнених приміщеннях можуть відмінити. Але подивімось, наприклад, на країни Азії, де (ще до пандемії) носили маски в метро чи іншому транспорті. В умовах скупчення людей вони добре захищають від вірусних інфекцій”, – наголосив Кузін.

При цьому він додав, що така загальна рекомендація залишиться, хоча вже й без якоїсь адміністративної відповідальності за її невиконання.

1News за темою: Пандемія COVID-19: Латвія з 25 січня забороняє тканинні маски

Як повідомлялося раніше, станом на понеділок, 7 лютого, в Україні в червоній зоні карантину перебувають дві області, але ця зона може розширитись найближчим часом. Більшість регіонів – помаранчеві, і тільки чотири – жовті.

Під загрозою введення локдауну Вінницька, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.


Джерело

Back to top button